Burggooi
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Burggooi is een ruim opgezette en kindvriendelijk villawijk met veel groen en water.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Aan de Vroonhoevelaan, ongeveer 10 minuten lopen vanaf Burggooi, stoppen onder andere de stadsbussen 3 en 4 die naar het station van Alphen aan den Rijn rijden en snelbus 380 die naar Zoetermeer, Voorburg en Den Haag rijden.

Waar kan ik informatie vinden over Alphen aan den Rijn?

Op de website van de gemeente kan je alle informatie vinden over Alphen aan den Rijn. 

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in projectplaats?

Er is in en in de directe omgeving van Burggooi ruimschoots kinderopvang aanwezig, één zelfs in Burggooi! In één van de gebouwen in themapark Archeon heeft BSO Het Avontuur een eigen plek voor kinderen vanaf 8 jaar. Net buiten de wijk zijn ook meerdere andere locaties die zowel buitenschoolse opvang bieden als dagverblijf.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Alphen aan den Rijn?

In Alphen aan den Rijn zit een voetbalvereniging, maar ook een actieve honkbal- en softbalvereniging? Die ligt vlakbij de wielerbaan Avanti. Een hockey- en korfbalvereniging zit in het sportieve Park Zegersloot. En voor de individuele sporter is er genoeg keuze in sportscholen. Allemaal prima bereikbaar op de fiets.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

In Burggooi zelf zijn weinig voorzieningen. De meeste voorzieningen zijn in en rond het centrum, wat maar 10 minuutjes fietsen is. In het centrum zijn leuk restaurantjes, koffietentjes. Het winkelcentrum in Kerk en Zanen de Atlas heeft tegenwoordig ook een hoop te bieden. Een heerlijke traiteur met zalige pizza's, indonesisch afhaal eten en een uitstekenden vis winkel. Dit winkelcentrum ligt op maar 5 fietminuten vanaf Burggooi. 

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Burggooi is omgeven door bestaande bouw.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

Aan de Karmelietenlaan komen nog eens 22 2 onder 1 kapwoningen (fase 3). Het gebied ten oostkant van de Karmelietenlaan fase 3 is nog in ontwikkeling. Hier komen nog eens z'n 200 woningen.

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd? Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

Nee, in Burggooi komen geen huurwoningen.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw  

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Er zijn geen starterswoningen in de wijk gepland.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Er worden geen sociale koopwoningen in de wijk gebouwd.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Parkeren is in Burggooi goed geregeld. Elke woning heeft een ruime oprit met ruimte op 2 auto's te parkeren.

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

In Burggooi is voldoende ruimte om te parkeren. Bewoner parkeren hun auto op eigen terrein, bezoekers parkeren op openbaar gebied.

Is/blijft parkeren gratis?

Het parkeren in de wijk is en blijft gratis.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Op enkele plekken in Alphen aan den Rijn komen nieuwe wegen. Denk hierbij niet aan de doorgaande weg, maar een weg die nieuw aangelegd wordt tijdens de aanbouw van toekomstige projecten.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Villapark Burggooi grenst aan een grote, natuurlijke waterpartij met daarachter een brede parkzone. De speeltuin in deze parkzone is een fantastische plek om te spelen. 

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

In de directe omgeving is geen speciaal aangelegde hondenuitlaatplaats. Neem dus een zakje mee als je de hond gaat uitlaten.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

In vervolg op de 22 2 onder een kapwoningen van de Karmlietenlaan fase 3, die na de zomervakantie in verkoop gaan, komen er aan de oostkant van dit project nog eens circa 200 woningen. Dit deel van Burggooi is nog in ontwikkeling, waardoor nog niet te zeggen is wat voor woningtypen er komen. Dit zal wel in het verlengde liggen van wat er al aan woningtypen in Burggooi staat.

Wanneer start de verkoop van het project?

De verkoop van de 3e fase aan de Karmelietenlaan start na de zomervakantie. Dit project bestaat uit 22 2 onder 1 kapwoningen.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

De woningen aan de Karmelietenlaan hebben ruime kavels met zowel een diepe voor- als achtertuin. De ligging is op het oosten, maar door de diepe voortuin op het westen kun je ook hier op je tuinset genieten in de zon. 

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

De woningen van de Karmelietenlaan fase 1 en 2 zijn al gebouwd. Fase 3 is een combinatie van het beste uit de eerdere 2 fasen en is qua architectuur gelijk. Je kunt daarom op locatie een hele goede indruk krijgen.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

De bouw van een woning duurt gemiddeld 9 à 10 maanden, dit is uiteraard onder meer afhankelijk van de weersomstandigheden.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Bouwverkeer rijdt via de 'Archeon zijde' de wijk in.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vind je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. Je kunt je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Vragen over het huis

Wie verkoopt de woningen?

De woningen in Oegstgeest aan de Rijn worden door zowel Rob Kerdel van BPD Ontwikkeling als Koppes Makelaardij Makelaardij verkocht. 

Welke makelaar is bij het project betrokken?

De woningen in Oegstgeest aan de Rijn worden door zowel Rob Kerdel van BPD Ontwikkeling als Koppes Makelaardij Makelaardij verkocht. 

Is woning X (in fase Y) nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar je de status kunt achterhalen.

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

De verkoop van de 3e fase aan de Karmelietenlaan start na de zomervakantie. Dit project bestaat uit 22 2 onder 1 kapwoningen.

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Er is geen mogelijkheid in een woning van binnen te bezichtigen, omdat er geen onverkochte opgeleverde woningen zijn. We adviseren wel om op locatie te kijken om de sfeer te proeven.

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Wat is de volgorde van bouwen?

Dat is nu nog niet bekend. Bij de start van de bouw wordt dit door de aannemer aan de kopers gecommuniceerd.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

De kopersadviseur van de aannemer nodigt kopers uit om in gesprek te gaan over de meer- en minderwerk opties, nadat de kopers de 'goednieuwsbrief' van BPD hebben ontvangen. Zij nemen hiervoor contact met op met de kopers. 

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Ja, de grote wijzigingen hebben wij alvast voor je in kort overzicht samengevat. Hierop staan bijvoorbeeld de prijzen voor een uitbouw, dakkapel, dakramen etc. Tijdens het verkoopgesprek ontvang je de volledige optielijsten.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

De woningen van de Karmelietenlaan fase 3 worden zonder keuken opgeleverd.

Wie is de leverancier van de keuken?

Dit is niet van toepassing, want de woningen van de Karmelietenlaan fase 3 worden zonder keuken opgeleverd.

Is er een gasaansluiting in de woning?

De woningen worden aangesloten op het gasnet.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Alle woningen van ParkSingel en Nieuw Rhijnzicht worden standaard voorzien van een luxe badkamer met sanitair vban hoogwaardige merken zoals Villeroy & Boch, Grohe en Mosa. De exacte specificaties zijn nog niet bekend maar staan, zodra de woningen in verkoop zijn, bij de downloads bij een bouwnummer.

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Dat is nu nog niet bekend.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Het is mogelijk om het sanitair en tegelwerk te laten vervallen. Hiervoor ontvang je een bedrag terug. De woning wordt dan casco opgeleverd.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

De plattegronden van de woningen van de Karmelietenlaan fase 3 kun je downloaden door naar een bouwnummer te gaan en daar op de knop downloads te klikken. Zodra de woningen in verkoop zijn staan hier alle verkoopstukken van de woningen bij elkaar.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl. 

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

De inschrijfperiode sluit circa 1 a 2 weken na de start verkoop. Vervolgens kijken we naar het aantal inschrijvingen voor het project. De toewijzing vindt plaats op basis van de 1e voorkeur van een bouwnummer. Met andere woorden, als er slechts 1 belangstellende (bijvoorbeeld) bouwnummer 1 als 1e voorkeur heeft opgegeven wordt bouwnummer 1 aan de desbetreffende belangstellende toegewezen. Zijn er meerdere belangstellenden die de eerste voorkeur voor bouwnummer 1 hebben, dan zal er tussen deze belangstellenden geloot worden om te bepalen wie het bouwnummer krijgt toegewezen.

Deze procedure wordt op alle bouwnummers toegepast. Als er bouwnummers zijn die niet als 1e voorkeur zijn opgegeven, wordt er gekeken hoeveel belangstellenden (die nog geen bouwnummer toegewezen gekregen hebben) het desbetreffende bouwnummer als 2e voorkeur hebben opgegeven. Zodra dit slechts één belangstellende betreft wordt dit bouwnummer toegewezen.

Zijn dit ook meerdere belangstellenden, dan wordt er weer geloot om te bepalen aan wie het bouwnummer wordt toegewezen. Bovenstaande procedure wordt herhaalt totdat alle bouwnummers zijn toegewezen. Om zoveel mogelijk kans te maken is het raadzaam om zoveel mogelijk voorkeuren aan te geven.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. 

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Online een huis kopen? Kan ik dan nog wel een ‘echt’ persoon spreken?

Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken met een echt persoon. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe je jouw huis koopt. Volledig online, gedeeltelijk online of uitsluitend via persoonlijk contact. Alles kan niets moet. Aan jou de keus.

Stel je vraag

Het formulier is succesvol ontvangen

Rob Kerdel

Rob Kerdel

Wil je direct een antwoord? Chat met ons!

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?