Burggooi
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. 

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorg dragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. 

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van 2 jaar.

Wat zijn de financiële voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning t.o.v. een bestaande woning?

Bij de financiering van een nieuwbouwhuis krijg je een aantal voordelen. Zo kan je voor de financiering van jouw nieuwe huis meer lenen dan voor de meeste bestaande woningen.

Omdat de overheid energiezuinigheid wil stimuleren is afgesproken dat kopers van woningen die energiezuinig zijn, extra financieringsruimte krijgen in de hypotheek die ze willen afsluiten. En dat kan fors oplopen.

Zo heb je bij een nieuwbouwhuis standaard € 9.000 meer financieringsruimte, bij een nul-op-de-meter woning is dit zelfs € 25.000.

Daarnaast hebben de hypotheekverstrekkers vaak ook eigen regelingen om energiezuinigheid te stimuleren. De Rabobank kent sinds kort de Rabo GroenHypotheek voor woningen met een EPC lager dan 0,26.

Verder koop je een nieuwbouwwoning 'vrij op naam'. Dit betekent dat de meeste extra kosten voor de bouw en overdracht van huis en grond al is verwerkt in de prijs van het huis zelf. Voorbeelden zijn de notariskosten voor de overdracht van het nieuwe huis en makelaarskosten. Dit levert je al snel een paar duizend euro op.

Waar moet een financiële check aan voldoen?

Een financiële check is een brief (niet ouder dan 3 maanden) van je bank of hypotheekverstrekker waar in staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning kunt lenen. Aan je financieel adviseur kun je vragen welke gegevens hij/zij daarvoor nodig heeft. LET OP: dit is geen hypotheekaanvraag, alleen een verklaring dat jij je financieringsmogelijkheden hebt laten doorberekenen. 

Hoe kom ik aan een brief (financiële check) waarin staat dat ik de woning kan financieren?

Je kunt deze brief laten opstellen door jouw bank of hypotheekverstrekker. 

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Villapark Burggooi is een ruim opgezette en kindvriendelijk villawijk met veel groen en water.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Aan de Vroonhoevelaan, ongeveer 10 minuten lopen vanaf Villapark Burggooi, stoppen onder andere de stadsbussen 3 en 4 die naar het station van Alphen aan den Rijn rijden en snelbus 380 die naar Zoetermeer, Voorburg en Den Haag rijden.

Waar kan ik informatie vinden over Alphen aan den Rijn?

Op de website van de gemeente kan je alle informatie vinden over Alphen aan den Rijn. 

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in projectplaats?

Er is in en in de directe omgeving van Burggooi ruimschoots kinderopvang aanwezig, één zelfs in Burggooi! In één van de gebouwen in themapark Archeon heeft BSO Het Avontuur een eigen plek voor kinderen vanaf 8 jaar. Net buiten de wijk zijn ook meerdere andere locaties die zowel buitenschoolse opvang bieden als dagverblijf.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Alphen aan den Rijn?

In Alphen aan den Rijn zit een voetbalvereniging, maar ook een actieve honkbal- en softbalvereniging? Die ligt vlakbij de wielerbaan Avanti. Een hockey- en korfbalvereniging zit in het sportieve Park Zegersloot. En voor de individuele sporter is er genoeg keuze in sportscholen. Allemaal prima bereikbaar op de fiets.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

In Villapark Burggooi zelf zijn weinig voorzieningen. De meeste voorzieningen zijn in en rond het centrum, wat maar 10 minuutjes fietsen is. In het centrum zijn leuk restaurantjes, koffietentjes. Het winkelcentrum in Kerk en Zanen de Atlas heeft ook veel te bieden. Een heerlijke traiteur met zalige pizza's, Indonesisch afhaal eten en een uitstekende vis winkel. Dit winkelcentrum ligt op maar 5 fietsminuten vanaf Burggooi. 

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Villapark Burggooi is omgeven door water en bestaande bouw.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

Het nieuwste en tevens laatste deelgebied de Kloostertuinen bestaat uit zo'n 200 woningen, waarvan de eerste 44 woningen van fase 1 al verkocht zijn.

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

Nee, in Villapark Burggooi komen geen huurwoningen.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw  

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Er zijn geen starterswoningen in de wijk gepland.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Er worden geen sociale koopwoningen in de wijk gebouwd.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Parkeren is in Villapark Burggooi goed geregeld. De 2 onder 1 kap en vrijstaande villa's hebben een ruime oprit met ruimte op 2 auto's te parkeren en de herenhuizen parkeren hun auto in een parkeerhof. 

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

In Villapark Burggooi is voldoende ruimte om te parkeren. Bewoner parkeren hun auto op eigen terrein of in een parkeerhof, bezoekers parkeren op openbaar gebied.

Is/blijft parkeren gratis?

Het parkeren in de wijk is en blijft gratis.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Op enkele plekken in de wijk komen nieuwe wegen. Denk hierbij niet aan een doorgaande weg, maar een weg die nieuw aangelegd wordt tijdens de aanbouw van toekomstige projecten.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Villapark Burggooi grenst aan een grote, natuurlijke waterpartij met daarachter een brede parkzone. De speeltuin in deze parkzone is een fantastische plek om te spelen. 

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

In de directe omgeving is geen speciaal aangelegde hondenuitlaatplaats. Neem dus een zakje mee als je de hond gaat uitlaten.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

Op dit moment zijn we bezig met deelgebied de Kloostertuinen, waarvan de eerste 44 2 onder 1 kapvilla's verkocht zijn. Fase 3 bestaat uit 93 2 onder 1 kapvilla's, herenhuizen en vrijstaande villa's.

Wanneer start de verkoop van het project?

Kijk hiervoor bij het nieuws op deze website.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

De woningen in de Kloostertuinen hebben over het algemeen ruime kavels. De tuinligging varieert. Kijk op de woningenpagina voor deze specifieke informatie per woningtype. 

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

De woningen zijn nog niet eerder gebouwd.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

Op de pagina nieuws lees je wanneer de bouw van de woningen start en wanneer verwacht wordt dat de eerste woning opgeleverd wordt. 

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Bouwverkeer rijdt via de 'Archeon zijde' de wijk in.

Vragen over het huis

Welke makelaar is bij het project betrokken?

De woningen in Oegstgeest aan de Rijn worden door zowel Rob Kerdel en Louise Platter van BPD Ontwikkeling als Koppes Makelaardij Makelaardij verkocht. 

Is mijn favoriete woning nog beschikbaar?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete woning, of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (optie, beschikbaar, verkocht) kun je ook terug zien op deze website op de pagina woningen

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

De tuinligging verschilt per woningtype. Kijk hiervoor in de interactieve kavelkaart. Deze kaart is Noord georiënteerd.

Is er al verkoopdocumentatie beschikbaar?

Wanneer de verkoop start vind je bij je favoriete woning of in de Mijn Eigen Huis omgeving alle verkoopdocumentatie van de woningen. Zijn de woningen nog niet in verkoop? Dan zijn we nog hard aan het werk om alle verkoopdocumentatie gereed te maken!

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Kijk hiervoor op de nieuwspagina van deze website.

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Er is geen mogelijkheid in een woning van binnen te bezichtigen, omdat er geen onverkochte opgeleverde woningen zijn. We adviseren wel om op locatie te kijken om de sfeer te proeven.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Welke woningen worden er eerst gebouwd en welke volgen daarna?

Dat is nu nog niet bekend. Bij de start van de bouw wordt dit door de aannemer aan de kopers gecommuniceerd.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Indien er mogelijkheden zijn om de woning aan te passen naar eigen wens, vind je de meer-minderwerklijst bij de downloads op deze website. Deze lijst is beschikbaar zodra de verkoop van een project is gestart.

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Dat kan wanneer je een woning gekocht hebt. Na het kopen van de woning word je door de kopersadviseur van de aannemer uitgenodigd voor een gesprek.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Zodra de meerwerk opties bekend zijn worden deze online geplaatst. Deze bekijk je onder het betreffende bouwnummer onder het kopje 'downloads' bij een bepaald woningtype op deze website óf in je Mijn Eigen Huis omgeving.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

De woningen worden zonder keuken opgeleverd.

Is er een gasaansluiting in de woning?

De woningen worden aangesloten op het gasnet.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Alle woningen worden standaard voorzien van een luxe badkamer met sanitair van hoogwaardige merken. De exacte specificaties zijn nog niet bekend maar staan, zodra de woningen in verkoop zijn, bij de downloads bij een bouwnummer en in je Mijn Eigen Huis account.

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Dat is nu nog niet bekend.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Het is mogelijk om het sanitair en tegelwerk te laten vervallen. Hiervoor ontvang je een bedrag terug. De woning wordt dan casco opgeleverd.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Wanneer de plattegronden van de woningen gereed zijn kan je ze bekijken bij het bouwnummer of woningtype op de woningenpagina van deze website.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Mijn Eigen Huis

Wat is Mijn Eigen Huis?

Mijn Eigen Huis is een persoonlijk account waar je jouw favoriete woningen beheert, documenten kunt downloaden, nieuwsberichten kunt lezen en voorkeuren doorgeeft als de verkoop is gestart. Je hebt maar 1 account nodig voor alle BPD websites.

Waarom is een account van Mijn Eigen Huis nodig?

Met een persoonlijk account van Mijn Eigen Huis zie je in 1 overzicht  wat jouw favoriete woningen zijn, geef je digitaal jouw voorkeuren door als de verkoop start en beheer je jouw voorkeuren gewoon online. 

Hoe maak ik een account aan?

Een volledige uitleg voor het aanmaken van een Mijn Eigen Huis account, vind je onder Service op de pagina Mijn Eigen Huis.

Waarom moet ik mijn account via e-mail bevestigen?

Om zeker te weten dat jij zelf het account hebt aangemaakt ontvang je een e-mail om je account te bevestigen. Zodra je dit hebt bevestigd kun je inloggen in Mijn Eigen Huis.

Ik heb een account aangemaakt maar ik krijg geen e-mail om het te bevestigen

Ik heb een account aangemaakt maar ik krijg geen e-mail om het te bevestigen.

Het lukt niet om een account aan te maken

Check of je gebruik maakt van een geldig e-mailadres. Heb je een vinkje geplaatst bij Privacy Statement? Voldoet je wachtwoord aan de gestelde regels? (Tenminste 1 kleine letter
Tenminste 1 getal
Tenminste 1 hoofdletter
Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
Minimaal 8 en maximaal 20 tekens)

Mijn wachtwoord wordt niet geaccepteerd bij het aanmaken van een account

Het wachtwoord moet bestaan uit:
Tenminste 1 kleine letter
Tenminste 1 getal
Tenminste 1 hoofdletter
Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
Minimaal 8 en maximaal 20 tekens

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Geen probleem. In het inlogscherm voer je je gegevens in en klik je op het vraagteken in het wachtwoord veld. Er wordt een e-mail naar je verzonden en kun je een nieuw wachtwoord aanmaken.

Ik heb al een account maar kan niet inloggen. Wat gaat er mis?

- Log je in met het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je een account aanmaakte?
- Ga na of je een geldig e-mailadres hebt. Een e-mailadres moet een @-teken bevatten en mag maar 1 punt achter de @ hebben.
- Het wachtwoord vergeten? Vraag een nieuwe aan.
- Zorg ervoor dat Caps Lock niet is ingeschakeld.

Kunnen mijn partner en ik afzonderlijk van elkaar een account aanmaken?

Ja dat is mogelijk. Echter per (toekomstig) huishouden mag slechts 1 keer ingeschreven worden op de woningen. 

Hoe verwijder ik mijn account?

Jouw account kun je verwijderen bij je persoonlijke gegevens in Mijn Eigen Huis. Een account kan alléén verwijderd worden als je niet gekoppeld bent aan een woning. Dat wil zeggen dat je geen koper of optant bent van een woning.

Ik heb een nieuw e-mail adres. Hoe kan ik nu inloggen?

Laat ons weten wat je nieuwe e-mail adres is, dan passen wij het voor je aan. Je kunt daarna gewoon inloggen met je nieuwe e-mail adres en je bekende wachtwoord.

Overige vragen

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen.

>> 10 voordelen van nieuwbouw

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Is er overlast te verwachten van de bouw?

Overlast van de werkzaamheden tijdens de bouw is niet te voorkomen. De aannemer zal er alles aan doen om dit wel zo veel mogelijk te beperken. 

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl. 

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Wanneer het plan goed is gekeurd door SWK ontvang sturen ze je het certificaat toe.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van OC Burggooi vof; je sluit ook de koopovereenkomst met OC Burggooi vof. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. We leggen je uit hoe de toewijzing van de woningen in zijn werk gaat op de pagina Woning kopen.

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor een kandidaat is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen. Het kan altijd zijn dat een optie op een bouwnummer nog vrijkomt.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent ca (circa) bij een prijs?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie, aangeduid als ca (circa). Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Stel je vraag

Het formulier is succesvol ontvangen

Rob Kerdel

Rob Kerdel

Wil je direct een antwoord? Chat met ons!

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?