Burggooi
Logo Logo

Luxe villa's met modern landelijke uitstraling en heel veel leefruimte

In de Kloostertuinen fase 2 komen 7 vrijstaande villa’s. Aan Edwin van Elk van EVE Architecten de vraag om hiervoor een ontwerp te maken. Dat heeft hij gedaan. En hoe! Op de prachtig gelegen hoekkavels prijken straks wit gekeimde villa’s met een rieten dak. Ze zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens écht ruim en bijzonder ingedeeld. Edwin vertelt hoe hij tot dit ontwerp gekomen is. 

“De grootste uitdaging van het ontwerp zat hem in het feit dat we woningen wilden ontwerpen met twee voorgevels. De villa’s komen namelijk op hoekkavels, waardoor het huis van meerdere kanten zichtbaar is. Ook moest de villa op alle kavelvormen inpasbaar zijn. Daarom hebben we een inspringing gemaakt in de gevel naast de voordeur. Door de gevel hier iets terug te leggen, loopt het huis mooi mee met de ronding van de kavel.”

Een modern huis met een gezellige sfeer

“Voor de stijl van ons ontwerp hebben we ons laten inspireren door de luxe, landelijke Gooise villa’s en daar hebben we een eigentijdse draai aangegeven. Bijvoorbeeld met stoere stalen kaders rond een aantal kozijnen. Door diverse architectuurstijlen te combineren passen de villa’s bij de bouwstijl van de andere huizen in De Kloostertuinen.”

Elke keer iets ander moois te zien

“Het ontwerp is spannend. Daarmee bedoel ik dat elke gevel anders is. De voorgevel heeft een groot raam met donkere kozijnen en een horizontaal georiënteerde roedeverdeling. Een eyecatcher die in de woonkamer zorgt voor een prachtige lichtinval. Net zoals dat het geval is in de leefkeuken door de twee paar openslaande deuren in de achtergevel. Meerdere kozijnen in de zijgevel hebben stalen kaders die als het ware door de steile kap heenschieten. Dit is een typisch voorbeeld van die eigentijdse touch."

Hier leef je het goede, luxe leven

“Ik wilde een villagevoel meegeven door een heel ruimtelijk en luxueuze indeling. De begane grond heeft een geweldig grote, leefkeuken met daaraan grenzend een tv-kamer en bijkeuken. In de woonkamer kun je met gemak twee zitplekken creëren. En waar je ook bent, overal kijk je mooi uit op je tuin en de straat. De ruimte van de begane grond vertaalt zich door naar boven. Er zijn 4 zeer riante slaapkamers, waarvan één met luxe grote inloopkast. Ook de badkamer onder de dakkapel is opvallend ruim. Tot slot is er nog een gigantische zolderverdieping waar je echt nog wat bijzonders van kunt maken.”

Ben je benieuwd geworden naar deze huizen? Bekijk het woningaanbod en laat je verleiden.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?