Burggooi
Logo Logo

Alphen aan de Rijn heeft alles!

Een gezellige avond naar Theater Castellum, lekker een terrasje pakken op het Rijnplein aan de Oude Rijn, shoppen voor een nieuwe outfit, heerlijk uit eten, de natuur in en sporten. Het kan allemaal in Alphen aan den Rijn. Een fijne stad met een dorps sfeertje. Mensen die hier wonen, gaan er zelden weg. Waarom zou je ook?

Centraal gelegen stad met dorps karakter

Hoewel Alphen zo’n 75.000 inwoners heeft, kent iedereen elkaar wel van gezicht door de geringe verhuisbeweging, maar ook door het actieve verenigingsleven en de jaarlijks terugkerende events, zoals de Jaarmarkt. Door de centrale ligging is er ook geen reden om te verhuizen.

Je woont hier grofweg tussen Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Leiden en Gouda liggen ook dichtbij. Kinderen kunnen tot en met hun middelbare schooltijd in hun eigen stad naar school. Daarna ligt de wereld aan hun voeten. Waar zouden ze gaan studeren?

Heerlijk recreëren en veilig buiten spelen

Villapark Burggooi grenst aan een grote, natuurlijke waterpartij met daarachter een brede parkzone. Deze zone, met wandel- en fietsroutes, fungeert als geluidswal en markeert de overgang van het naar het polderlandschap van het Groene Hart. Een heerlijke plek om lekker te wandelen met de hond of voor een sportieve uitspatting. De speeltuin in deze parkzone is voor kinderen dé plek om de wereld op een veilige manier te verkennen. Met de kinderen uit de buurt vrij buiten spelen, dat is toch heerlijk?

Scholen om de hoek

Je kinderen lopen naar openbare basisschool De Vroonhoeve of de katholieke basisschool De Meridiaan. Ook Protestants Christelijke basisschool Het Mozaïek is er te vinden. Voor ieder wat wils in de buurt dus. En ze stromen zo door naar het voortgezet onderwijs, met voor elk niveau aanbod in Alphen aan de Rijn. En de kleintjes? Kinderdagverblijf Junis heeft maar liefst 6 vestigingen in Alphen aan de Rijn!

De dagelijkse boodschappen

Voor de dagelijkse boodschappen zijn er meerdere supermarkten in Alphen aan de Rijn. In zowel winkelcentrum Herenhof als Aarhof kun je ook voor diverse drogisterijen, kledingwinkels en delicatessezaken terecht of je schiet even een lunchroom in voor een lekker broodje.

Zoek je een iets uitgebreider aanbod? In 10 minuten fiets je naar het stadshart van Alphen aan den Rijn met een mix aan landelijke ketens en kleine lokale winkeltjes. Ook ideaal voor de dagelijkse boodschappen. 

Sporten in de buurt

Natuurlijk komt de voetballiefhebber aan zijn trekken, maar wist je dat er ook een actieve honkbal- en softbalvereniging hebt in Alphen aan de Rijn? Die ligt trouwens vlakbij de wielerbaan Avanti. Een hockey- en korfbalvereniging vind je in het sportieve Park Zegersloot. En voor de individuele sporter is er genoeg keuze in sportscholen. Allemaal prima bereikbaar op de fiets dus stilzitten is bijna geen optie!

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?